Nyhet
14 Mar, 2024

K-FASTIGHETER: BESLUTAT OM RIKTADE EMISSIONER 182 MLN KR

Uppdaterad:
14 Mar, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) K-Fastigheter har beslutat om riktade kontantemissioner om cirka 6,7 miljoner B-aktier till en teckningskurs om 19:19 kronor per aktie, motsvarande totalt cirka 128 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Nettolikviden från emissionen avses användas till att skapa förutsättningar för fortsatt expansion genom förvärv av byggrätter och byggstarter av nya projekt, skriver K-Fastigheter.

Tecknare av aktierna i emissionen är de befintliga aktieägarna Andra AP-fonden, Capital Smallcap World Fund, Clearance Capital, First Nordic Real Estate, Odin Fonder och Tredje AP-fonden.

Emissionen består av två separata trancher: en tranch som uppgår till 5,82 miljoner B-aktier baserat på kvarvarande del av bemyndigandet från årsstämman den 15 maj 2023, och en andra tranch omfattande 842.000 nya B-aktier som är föremål för godkännande av en extra bolagsstämma.

Huvudaktieägarna Jakob Karlsson AB och Erik Selin Fastigheter, som tillsammans innehar cirka 65 procent av aktierna och cirka 75 procent av rösterna i K-Fastigheter, har förbundit sig att rösta för godkännande av styrelsens emissionsbeslut avseende Tranch 2.

Teckningskursen i emissionen har beslutats av bolagets styrelse i samråd med Danske Bank baserat på förhandlingar på armlängds avstånd med investerarna, och motsvarar stängningskursen om 19:19 kronor per aktie den 13 mars 2024.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.