Nyhet
1 Jul, 2024

K-FASTIGHETER: GÖR TVÅ AFFÄRER I NYKÖPING OCH STRÄNGNÄS

Uppdaterad:
1 Jul, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Bygg- och fastighetsbolaget K-Fastigheter genomför två transaktioner i Mälardalen som rör bostäder i Nyköping samt en rörelsefastighet i Strängnäs.

Det framgår av ett pressmeddelande.

I Nyköping avyttrar K-Fast en fastighet till K-Fast Kilen, ett bolag som ägs till 51 procent av K-Fast Holding och till 49 procent av Kilenkrysset AB. Transaktionen sker i bolagsform utan avdrag för latent skatt och med ett underliggande överenskommet fastighetsvärde om 236 miljoner kronor vilket motsvarar bokfört värde per den 30 juni 2024.

Fastigheten i Nyköping omfattar 100 lägenheter med en total bostadsyta om nära 7.300 kvadratmeter. Det årliga hyresvärdet uppgår till 13 miljoner kronor.

I en separat transaktion förvärvar samtidigt K-Fastigheters helägda dotterbolag K-Prefab Fastigheter en fastighet i Strängnäs från bolag inom Kilenkrysset-koncernen.

Fastigheten som omfattar 6.500 kvadratmeter produktionsyta och cirka 30.000 kvadratmeter befintlig och potentiell lageryta.

Transaktionen sker i bolagsform till ett underliggande överenskommet fastighetsvärde om 70 miljoner kronor.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.