Laddar annons
Bolagsrapporter
28 Aug, 2024

LC-Tec Holding AB publicerar delårsrapport för perioden april - juni 2024

Uppdaterad:
28 Aug, 2024

Andra kvartalet i sammandrag

  • Nettoomsättningen uppgick till 4,4 Mkr (7,3 Mkr).
  • Rörelseresultatet uppgick till -2,9 Mkr (-2,4 Mkr).
  • Resultatet efter finansiella kostnader uppgick till -3,0 Mkr (-2,5 Mkr).
  • Resultat per aktie efter skatt uppgick till -0,05 kr (-0,08 kr).
  • Kassaflödet från den löpande verksamheten var -7,9 Mkr (-2,4 Mkr).

Viktiga händelser under kvartalet

  • Flera internationella aktörer indikerar intresse för LC-Tecs produkter, och meddelar att de har för avsikt att lägga order under 2024.
  • LC-Tec erhöll en testorder på produkter för en ny kundapplikation inom medicinsk teknik.
  • LC-Tec höll en extra bolagsstämma och inledde arbetet med att genomföra en nyemission.
  • LC-Tec rekryterar ny operativ chef med ansvar för intern/externa produktion, produktionsteknik och inköp
  • Slutför nyemission.
  • LC-Tec erhöll en första volymorder från amerikanska Pathogen systems Inc. som bedriver verksamhet under namnet Crystal Diagnostics. Ordern som uppgår till 2,6 miljoner kronor, avser produkter som ska användas för att undersöka förekomsten av patogener i livsmedel. Leveranser kommer att ske löpande under en tolvmånadersperiod med en första leverans innan semestrarna.
  • LC-Tec Holding AB (publ) höll fortsatt årsstämma den 19 juni 2024 i Borlänge vid vilken Anders Björkman och Jesper Brodersen omvaldes som styrelseledamöter, samt att nyvälja Martin Lundhagen och Jan Söderström som styrelseledamöter. Därtill valdes Martin Hörnell till styrelsesuppleant.

Viktiga händelser efter periodens utgång

  • Inga händelser av vikt har inträffat efter periodens slut.

VD kommentar

Det första halvåret 2024 har nu passerat, och vi ser att intresset för vårt bolag, och framförallt de produkter som vi tillverkar ökar. Under våren har vi haft besök i Borlänge från några av de allra största kameratillverkarna i världen. Att dessa företag vill implementera vårt unika och världsledande kamerafilter i sina kameror är ett gott betyg för oss.

Samtidigt som dessa företag testar och utvecklar vårt kamerafilter arbetar vi med våra kinesiska underleverantörer. Arbetet med överföring av process- och produktionsteknik till Kina fortgår vilket gör att vi räknar med att kunna minska startsträckan för att starta produktionen.

Vi har under våren stärkt vår ledningsgrupp med Anna-Karin Nordin som i juni tillträdde som operativ chef vid vår anläggning i Borlänge. Hon ansvarar för bolagets interna och externa produktion, produktionsteknik och inköp, vilket är prioriterade områden när vi kan kommunicera att vi startar volymproduktion för kameratillverkarna vi arbetar med.

Vi fortsätter emellertid med att arbeta hårt inom alla affärsområden. Sedan tidigare har vi kommunicerat att vi arbetar med två olika medicintekniska projekt vilka fortskrider. Vi kunde även kommunicera en order inom ett helt nytt affärsområde i juni. LC-Tec fick en första volymorder från det amerikanska företaget Pathogen systems Inc. som bedriver verksamhet under namnet Crystal Diagnostics. Ordern gäller produkter som ska användas för att undersöka förekomsten av patogener i livsmedel. Det är vår förhoppning att detta skall vara en av många nya ordrar inom detta område.

Jag ser med tillförsikt fram emot hösten, och att det kommer att leda till ytterligare order inom alla våra affärsområden.

Olle Westblom, VD LC-Tec Holding AB (publ)

Kommande rapporttillfällen

Under verksamhetsåret 2024 kommer LC-Tec att rapportera vid följande tillfällen:

  • Niomånadersrapport - 23 oktober 2024
  • Bokslutskommuniké - 21 februari 2025

Rapporten i sin helhet bifogas.

Denna information är sådan som LC-Tec Holding AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 28 augusti 2024 kl. 8:15 CET

För mer information, vänligen kontakta:

LC-Tec Holding AB
Tunavägen 281
781 73 Borlänge
Email: info@lc-tec.se
Tel: 0243-79 40 70

Olle Westblom
VD
Tel: 073-0243 033

Anders Björkman
Styrelseordförande
Tel: 070-552 27 16

Om LC-Tec

LC-Tec-koncernen är specialiserad på optiska komponenter baserade på flytande kristall (eng. liquid crystal "LC") teknik. Bolaget har mer än 30 års erfarenhet av utveckling och tillverkning av olika LC-baserade produkter, inkluderande optiska slutare, varierbara filter, polarisations-modulatorer och informationsdisplayer. LC-tekniken möjliggör elektronisk kontroll av infallande ljus utan att ha rörliga delar och produkterna används bl.a. för visning av 3D-film på biografer, tillsammans med professionella videokameror och i smarta glasögon. I bolagets lokaler i Borlänge finns tillgång till avancerade elektrooptiska laboratorier och en modern produktionsanläggning. Moderbolaget LC-Tec Holding AB är noterat på NGM Nordic SME. Mer information om LC-Tec finns på www.lc-tec.se.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.