Nyhet
25 Jul, 2024

NEXTCELL PHARMA: RÖRELSERESULTATET BLEV -9,0 MLN KR I 3 KV

Uppdaterad:
25 Jul, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Forskningsbolaget Nextcell Pharma redovisar ett rörelseresultat på -9,0 miljoner kronor (-11,3) för det brutna tredje kvartalet avseende perioden mars-maj 2024.

Omsättningen var 2,4 miljoner kronor (3,0).

Kassaflödet från den löpande verksamheten låg på -9,7 miljoner kronor (-12,4) med likvida medel om 20,8 miljoner kronor (63,2) vid rapportperiodens utgång.

I slutet av april 2024 meddelade bolaget om en kapitalanskaffning om 40 miljoner kronor via en företrädesemission.

"Senast under maj 2025 planerar vi att presentera effekten av Protrans för behandling av ungdomar som nyligen fått diabetes", skriver Mathias Svahn i vd-ordet av rapporten.

Effektmåttet i studien är skillnad i kroppsegen insulinproduktion mellan Protrans och placebobehandlade patienter ett år efter behandling.

Den berörda studien Protrans-Young startade 2022 och är en prövarinitierad studie ledd av Uppsala universitet tillsammans med Linköpings universitet och Lunds universitet. Studien inriktar sig på nydiagnostiserade pediatriska patienter med typ 1-diabetes.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.