Nyhet
9 Jul, 2024

NYFOSA: FÖRVÄRVAR RESTERANDE DEL I NORSKT JV FÖR 1,5 MDR NOK

Uppdaterad:
9 Jul, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Fastighetsbolaget Nyfosa har avtalat om att förvärva resterande 50 procent i det norska samriskbolaget Samfosa, till en köpeskilling om 1.462 miljoner norska kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Samfosa kommer därefter att bli ett helägt dotterbolag till Nyfosa. Aktierna beräknas tillträdas i september 2024.

I samband med transaktionen kommer Samfosa att avyttra ett hotell, en projektfastighet och fyra delägda bolag till Ringmuren AS för 134 miljoner norska kronor, motsvarande fastigheternas externt bedömda marknadsvärden per 30 juni i år.

Nyfosa kommer efter transaktionen att äga nio fastighetsenheter i Skien, Porsgrunn och Horten, söder om Oslo, med en sammanlagd uthyrningsbar yta om 97.000 kvadratmeter med lokaler för kontor, handel, lager samt lätt industri. Det årliga hyresvärdet uppgår till 114 miljoner kronor och uthyrningsgraden uppgår till 92 procent. Den genomsnittliga återstående avtalslängden uppgår till 5,0 år. Nyfosa tar även över den befintliga förvaltningsorganisationen i Norge.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.