Nyhet
1 Jul, 2024

ONCOPEPTIDES: INDUSTRIFONDEN HAR SÅLT HELA SITT INNEHAV

Uppdaterad:
1 Jul, 2024

(Korrigerar uppgifter om avkastning och tid för ägande för Industrifondens innehav av Oncopeptides och ändrar skrivning i första stycket. Dessutom bekräftar Industrifonden sin försäljning av innehavet i Oncopeptides)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stiftelsen Industrifonden har sålt hela sitt innehav i specialistläkemedelsbolaget Oncopeptides. Det bekräftar stiftelsen för Nyhetsbyrån Direkt.

Pareto internmäklade under måndagen två poster som exakt motsvarar fondens innehav i bolaget, vilket framgår av Infronts avslutsstatistik samt ägardatatjänsten Holdings.

De två posterna, som summerar till 8.285.258 aktier, mäklades till 2:72 kronor styck i en affär totalt värd cirka 22,4 miljoner kronor.

Stiftelsen Industrifondens innehav i Oncopeptides uppgick till cirka 3,9 procent av kapitalet och rösterna, enligt Holdings.

Enligt ägardatabasen Holdings var Industrifonden femte största ägare i Oncopeptides. Healthcap som är största ägare till Oncopeptides har dock aktierna fördelade i två olika bolag.

Industrifonden klev in i Oncopeptides för första gången 2003 och innehavet har därmed gett dem en positiv avkastning. Under de senaste åren har Oncopeptides haft en svag utveckling. För den senaste femårsperioden visar aktien en nedgång på 98 procent. Industrifondens långa innehavstid ger dock en positiv utveckling för Industrifondens avkastning på Oncopeptides.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.