Oncopeptides

Oncopeptides

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Översikt

Oncopeptides är ett bioteknikbolag som inriktar sig på forskning, utveckling och marknadsföring av riktade terapier för behandling av hematologiska sjukdomar, såsom blodsjukdomar. Bolaget har utvecklat Pepaxti, vilket är det första läkemedlet som fått fullständigt godkännande för behandling av vuxna patienter med multipelt myelom i Europa. Utöver detta har Oncopeptides en forskningsportfölj med läkemedelskandidater baserade på PDC-plattformen och små polypeptidbaserade NKcellstimulerare, SPiKE.
Lista
-
Sektor
Bioteknik
VD
Sofia Heigis
Ordförande
Per Wold-Olsen

Om Oncopeptides

Oncopeptides är ett svenskt bioteknikföretag som specialiserar sig på att utveckla nya behandlingar för hematologiska cancerformer. Företaget grundades år 2000 och har sedan dess varit i framkant när det gäller att utveckla innovativa terapier för patienter med multipelt myelom, en typ av cancer som påverkar plasmacellerna i benmärgen.

En av Oncopeptides mest lovande terapier är melflufen, en peptidbaserad behandling som riktas mot cancercellerna och har visat lovande resultat i kliniska prövningar. Företaget är också involverat i forskning och utveckling av andra potentiella behandlingar för hematologiska cancerformer.

Oncopeptides har som mål att förbättra livet för patienter som kämpar mot cancer genom att erbjuda nya och effektiva behandlingsalternativ. Företaget arbetar också för att öka medvetenheten om hematologiska cancerformer och betydelsen av tidig diagnos och behandling.

Teknisk analys Oncopeptides

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView
TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.