Nyhet
1 Jul, 2024

ONCOPEPTIDES: INDUSTRIFONDEN SER UT ATT HA SÅLT HELA INNEHAVET

Uppdaterad:
1 Jul, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stiftelsen Industrifonden, specialistläkemedelsbolaget Oncopeptides femte största aktieägare, ser ut att ha sålt hela sitt innehav i bolaget.

Detta efter att Pareto internmäklat två poster som exakt motsvarar fondens innehav i bolaget, vilket framgår av Infronts avslutsstatistik samt ägardatatjänsten Holdings.

De två posterna, som summerar till 8.285.258 aktier, mäklades till 2:72 kronor styck i en affär totalt värd cirka 22,4 miljoner kronor.

Stiftelsen Industrifondens innehav i Oncopeptides uppgick till cirka 3,9 procent av kapitalet och rösterna, enligt Holdings.

Stiftelsen klev in i Oncopeptides redan 2017 och har sedan dess både köpt och sålt aktier. Klart är dock att försäljningen ser ut att ha blivit en förlustaffär.

Stiftelsen Industrifondens estimerade avkastning uppgår, enligt Holdings estimat, till omkring -90 procent.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.