Nyhet
24 Jul, 2024

PM NYHETER I KORTHET ONSDAG 24 JULI

Uppdaterad:
24 Jul, 2024

KRONAN. Den svenska kronan har försvagats mot ledande valutor under sommarmånaderna och Jesper Fjärstedt, valutastrateg på Danske Bank, pekar på ett volatilt risksentiment. Nedgången är bred och inte särskilt kronspecifik, vilket syns i att den norska kronan försvagas i liknande takt. (DI)


VALUTAKRIG? Valet i USA är långt ifrån över och om Trump vinner kan vi i värsta fall få se ett "valutakrig", varnar Klas Eklund, chefsstrateg på Dahlgren Capital. (DN Debatt)


HYROR. Privata hyresvärdar i Stockholms län och Gotland vill chockhöja hyran med upp till 15,4 procent nästa år med motiveringen att de fått ökande kostnader i spåren av stigande räntor. Fastighetsprofessor Hans Lind tycker kraven är oseriösa. (SvD)


ANDRAHANDSHYROR. En arbetsgrupp hos Socialdemokraterna vill skärpa reglerna för andrahandsuthyrning av bostadsrätter, bland annat hårdare straff för dem som hyr ut till ockerhyror. (Ekot)


SKADESTÅND. IT-konsulten Tietoevry bedömer att bolaget inte behöver betala mer än 10 miljoner euro i skadestånd efter den it-attack som drabbade flera av bolagets kunder i vintras. (DI)


AI-PRODUKT. Digitala vårdbolaget Kry inleder en storsatsning i form av en ny AI-produkt som ska bli en "game changer" för sjukvården. (SvD)



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.