Nyhet
9 Jul, 2024

SBB: EFTER D-AKTIEÅTERKÖP, DIBBER HAR SÅLT - HOLDINGS

Uppdaterad:
9 Jul, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den 18 juni mäklades en storpost i SBB:s D-aktier som exakt motsvarade norska Dibbers innehav i SBB.

Den mäklade posten gjordes dagen efter att SBB offentliggjort ett återköpsprogram av egna D-aktier om högst 50 miljoner aktier.

SBB har sedan tidigare utfärdat en kursgaranti om 31 kronor per D-aktie för Dibbers innehav.

I SBB:s årsredovisning för 2023 gick det att läsa att SBB har en finansiell garanti hänförligt till "en tidigare transaktion" som innebär att SBB garanterar priset på SBB:s D-aktie, något som har klassificerats som ett derivat värderat till verkligt värde i resultaträkningen.

SBB har inte velat kommentera huruvida det var Dibbers aktier som återköptes eller inte men uppgav för Nyhetsbyrån Direkt i samband med bolaget stämma att det kommer att klargöras i SBB:s rapport för det andra kvartalet.

Enligt ägardatatjänsten Holdings månadsuppdatering framgår det dock att Dibber har sålt hela sitt innehav av D-aktier (44.197.779 aktier) samtidigt som SBB har återköpt 44.557.779 D-aktier.

Vidare noteras att storägaren Marjan Dragicevic, både privat och via bolaget Dragfast, har sålt 9 miljoner B-aktier samt 4,3 miljoner D-aktier.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.