Nyhet
25 Mar, 2024

SBB: RABATT PÅ 60% VID ÅTERKÖP AV VÄRDEPAPPER

Uppdaterad:
25 Mar, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Fastighetsbolaget SBB offentliggjorde under söndagskvällen utfallet av sitt återköpserbjudande av vissa hybridinstrument och utestående värdepapper som aviserades 18 mars.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Den totala köpeskillingen för värdepapper som giltigt lämnats in och accepterats för köp (exklusive upplupna räntebetalningar avseende sådana värdepapper) blev 163 miljoner euro, motsvarande 1.861.000 miljoner kronor och det sammanlagda nominella beloppet av värdepapperna som accepterats för köp var 408 miljoner euro, motsvarande 4.659.000 miljoner kronor.

Återköpen gjordes därmed till en rabatt om i genomsnitt 60 procent.

"Det var en extremt stor rabatt. SBB ser ut att göra en vinst på cirka 2,8 miljarder kronor på återköpet. Det kan jämföras med ett börsvärde på 6,3 miljarder kronor för SBB", säger Carlsquares analytiker Bertil Nilsson till Reuters.

SBB hade i slutet av förra året skulder som uppgick till cirka 62 miljarder kronor.

Enligt Reuters har SBB för avsikt att köpa tillbaka hybridobligationer och seniora värdepapper som förfaller mellan 2025 och 2029.

"Skulder behöver återköpas, vilket kan ske i snabbare takt när obligationer återköps under nominellt värde. Den frivilliga upphandlingen skapar eget kapital och ger bättre förutsättningar för att framgångsrikt utveckla verksamheten. Detta gynnar bolagets intressenter", sade SBB:s vd Leiv Synnes till Reuters i ett skriftligt uttalande.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.