Nyhet
27 Mar, 2024

SBB: S&P NEDGRADERAR KREDITBETYG TILL SELECTIVE DEFAULT

Uppdaterad:
27 Mar, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Kreditutvärderaren S&P har på onsdagen nedgraderat fastighetsbolaget SBB till så kallad "Selective Default" efter att fastighetsbolaget har återköpt hybridobligationer till rabatt.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Beskedet från S&P kommer efter att SBB återköpt obligationer till ett nominellt värde om 407,8miljoner euro för 163,7 miljoner euro.

"Enligt våra kriterier ser vi dessa återköp som liktydiga med ett fallissemang eftersom långivarna erhållit mindre värde än de utlovades under de ursprungliga villkoren för värdepapperen", heter det från S&P.

SBB:s långfristiga kreditbetyg för SBB sänks från CCC+ till SD (Selective Default). Samtidigt sänks kreditbetyget på SBB:s seniora osäkrade skuld från CCC+ till D (Default).

Vidare har S&P sänkt betyget på SBB:s osäkrade obligationer som förfaller 2025 och 2026, och som inte är en del av anbudsacceptansen, från CCC+ till CCC medan SBB:s tre eurodenominerade obligationer sänks från C till D.

"Efter transaktionen förväntar vi oss att höja våra betyg på SBB och den berörda seniora osäkrade skulden till CCC", skriver S&P och fortsätter:

"Vi ser en ökad risk för att företaget skulle kunna hantera sin skuld genom att genomföra ett annat anbud som vi skulle se som finansiellt pressade (distressed), inom de närmaste 12 månaderna", skriver S&P.

Den 20 mars flaggade S&P för att SBB:s kreditbetyg var under utvärdering med risk för ytterligare sänkning.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.