Nyhet
20 Mar, 2024

SBB: S&P UTVÄRDERAR KREDITBETYG, RISK FÖR NY SÄNKNING

Uppdaterad:
20 Mar, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Kreditutvärderaren S&P uppger att de placerar fastighetsbolaget SBB:s kreditbetyg, CCC+, under utvärdering med risk för en ny sänkning.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Beskedet härleds till att SBB:s på måndagen offentliggjorde ett frivilligt återköpserbjudande av vissa hybridinstrument och icke-säkerställda obligationer för upp till 250 miljoner euro.

"Beroende på utfallet av återköpserbjudandet – inklusive om det ökar sannolikheten för ett konventionell default på kort till medellång sikt, och huruvida det erbjuder mindre än vad som ursprungligen utlovades till investerare – kan vissa trancheåterköp betraktas som finansiellt ansträngda, och därför liktydiga med en default", skriver S&P.

Kreditutvärderaren uppger vidare att återköpserbjudandet i huvudsak finansieras av intäkter från den nyligen genomförda transaktionen med Castlelake.

S&P har för närvarande kreditbetyget CCC+ på SBB men uppger nu att kreditbetyget nu ses över, och med risken att det sänks ytterligare framöver.

S&P bekräftar parallellt kreditbetyget C på SBB:s hybridobligationer, även i detta fall med negativa utsikter.

Under tisdagen sänkte kreditvärderaren Fitch sitt kreditbetyg för SBB:s seniora skulder utan säkerhet från B till CCC+, vilket också är Fitch kreditbetyg för SBB.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.