Laddar annons
Nyhet
16 Oct, 2024

SVEAFASTIGHETER: SVEN-OLOF JOHANSSON, LENNART STEN AVSER TECKNA (NY2)

Uppdaterad:
16 Oct, 2024

(Tillägg: SBB uppger att även Lennart Schuss tecknar aktier)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Fastighetsprofilen tillika fastighetsbolaget SBB:s styrelseledamot Sven-Olof Johansson kommer att teckna aktier i Sveafastigheter för motsvarande 10 miljoner kronor. Det uppger han för Nyhetsbyrån Direkt. Även SBB:s ordförande Lennart Sten avser teckna aktier. Hur många eller för mycket vill han och bolaget dock inte kommunicera.

"Jag tror långsiktigt på både SBB och Sveafastigheter och har därför valt att vara med och teckna aktier i Sveafastigheters notering. Jag kommer inte att avyttra några aktier i SBB i samband med detta", uppger Lennart Sten via SBB:s pressavdelning på Nyhetsbyrån Direkts frågor.

Sedan tidigare har SBB:s vd Leiv Synnes uppgett att han ska teckna aktier i Sveafastigheter för 10 miljoner kronor.

SBB:s styrelseledamot, och tidigare ordförande, Lennart Schuss sålde i slutet på september aktier i SBB för 52 miljoner kronor. För Dagens Industri uppgav han då att anledningen till försäljningen var att han vill köpa aktier i Sveafastigheter. SBB:s pressavdelning uppger för Direkt att Lennart Schuss har tecknat aktier i noteringen för 20 miljoner kronor.

Även en rad ledamöter och ledningspersoner i Sveafastigheter har åtagit sig att förvärva aktier, däribland Sveafastigheters vd Erik Hävermark som avser köpa 20.000 aktier.

SBB:s grundare och största ägare Ilija Batljan uppger även han att han kommer att teckna aktier i Sveafastigheter. Han vill dock inte uppge någon summa eller antal aktier.

"Jag tror jättemycket på både SBB och Sveafastigheter och har därför valt att vara med och teckna aktier i Sveafastigheters notering. Jag har aldrig och kommer inte att avyttra några aktier i SBB", uppger han i ett skriftligt svar till Direkt.

Sveafastigheters första dag för handel förväntas bli den 18 oktober.



Grafik: Åtagande att förvärva aktier i Sveafastigheter.

image

Källa: Sveafastigheters prospekt.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.