Nyhet
6 Sep, 2024

USA: TRUMP VILL SÄNKA BOLAGSSKATT, INVOLVERA MUSK I REGERINGEN

Uppdaterad:
6 Sep, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Republikanernas presidentkandidat Donald Trump vill inrätta en kommission för statlig effektivitet, ledd av miljardären och supportern Elon Musk, om han vinner valet den 5 november.

Det sade han på torsdagen enligt Reuters.

Trump har diskuterat idén om en effektivitetskommission med medarbetare i flera veckor, men det var första gången han talade om det offentlig och att Musk gått med på att leda kommissionen.

Trump specificerade inte hur en sådan kommission skulle fungera, förutom att säga att den skulle utveckla en plan för att eliminera "bedrägeri och felaktiga betalningar" inom sex månader efter att den bildats.

"Jag kommer att skapa en kommission för statlig effektivitet med uppgift att genomföra en fullständig finansiell och resultatmässig granskning av hela den federala regeringen," sade Trump.

Trump lovade även att sänka bolagsskatterna för företag som har en inhemsk produktion, från 21 till 15 procent, upprätta "lågskattezoner" på statlig mark där byggföretag skulle uppmuntras att bygga nya bostäder, och starta en statlig investeringsfond.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.