Nyhet
8 Oct, 2024

VICORE PHARMA: GENOMFÖRT RIKTAD EMISSION PÅ 100 MLN KR (OMS)

Uppdaterad:
8 Oct, 2024

(Omsändning: skickades första gången på måndagskvällen)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Vicore Pharma har genomfört en riktad nyemission på cirka 100 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Teckningskursen uppgick till 9:00 kronor per aktie, jämfört med måndagens stängningskurs på 7:61 kronor.

Nyemissionen var något som Vicore flaggade för i samband med att företrädesemissionen på 782 miljoner kronor beslutades för cirka en månad sedan. Givet en tillräckligt hög teckningsgrad skulle en riktad nyemission på 100 miljoner kronor kunna beslutas om därefter.

De deltagande investerarna är befintliga investerare Invus, samt en eller flera fonder under förvaltning av Capital Group, en ny investerare i Vicore.

Nettolikviden kommer primärt att användas till att utöka och accelerera utvecklingen av ATRAG-plattformen, enligt bolaget.

Utspädningseffekten uppgår till cirka 4,7 procent.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.