Nyhet
8 Mar, 2024

VIMIAN: FÖRETRÄDESEMISSION 1,6 MDR KR, TECKNINGSKURS 25 KR/A

Uppdaterad:
8 Mar, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Vimian har beslutat om en nyemission på upp till lite drygt 1,6 miljarder kronor, med syfte att ta tillvara på förvärvsmöjligheter på kort sikt.

Det framgår av ett pressmeddelande på fredagsmorgonen i samband med att bolaget också presenterar nya finansiella mål.

Emissionsvillkoren är att befintliga aktieägare får en teckningsrätt för varje aktie oavsett aktieslag. Sju teckningsrätter ger rätt att teckna en ny aktie. Teckningskursen är 25 kronor per aktie. Aktien stängde på 27:70 kronor på torsdagen.

Bolagets största aktieägare, Fielio Vet samt vissa fonder förvaltade av I&T Asset Management och Tom Enterprise Public Capital – som tillsammans har 58 procent av aktierna och 59 procent av rösterna i Vimian – har åtagit sig att teckna sina respektive pro rata-andelar. Vidare avser Handelsbanken Fonder, Swedbank Robur och Fjärde AP-fonden, som tillsammans har 8 procent av kapital och röster, att teckna i emissionen. Totalt täcks företrädesemissionen till 92 procent.

Vimian avser att byta handelsplats från First North till Nasdaq Stockholms huvudlista inom kommande tolv månader.TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.