Nyhet
18 Jul, 2024

SAXLUND: MATS GABRIELSSON & BOLAG FÅR DISPENS FÖR BUDPLIKT

Uppdaterad:
18 Jul, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Aktiemarknadsnämnden har medgett Saxlunds storägare Mats Gabrielsson, och de till honom kopplade bolagen Mind Finance och BO Intressenter, undantag från den budplikt som kan uppkomma om de tecknar sin andel i den planerade företrädesemissionen i Saxlund.

Det framgår av ett uttalande från Aktiemarknadsnämnden.

BO intressenter får vidare undantag från budplikten om bolaget infriar sitt garantiåtagande genom att i emissionen teckna aktier utöver sin företrädesandel.

Om Mats Gabrielsson, Mind Finance eller BO Intressenter sedermera förvärvar ytterligare aktier och därigenom ökar röstandelen i Saxlund uppkommer dock budplikt, meddelar Aktiemarknadsnämnden.

Mats Gabrielsson är Saxlunds största ägare med ett innehav om motsvarande 24,1 procent av kapitalet och rösterna i bolaget, enligt ägardatatjänsten Holdings.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.