23 Mar, 2024

Microstrategy värdering

Uppdaterad:
23 Apr, 2024

För ett tag sedan skrev jag ett inlägg angående Microstrategy och relationen till Bitcoin. Gjorde även ett google ark som är öppen för alla för att kunna se hur deras Bitcoin värderas gentemot Market Cap (aktiekursen). Arket uppdateras automatiskt med värden och kan följas i realtid när amerikanska börsen är öppen.

För er som investerar i Microstrategy kan ovanstående vara intressant och det visar hur stor andel Market Cap som motsvaras av Bitcoin de äger. Enkelt sagt värderas Bitcoin till 50% och den vanliga verksamheten till 50%.
 

Microstrategy
Microstrategy

För inte så längesen värderades Bitcoin värdet till 100% (nedan bild är från mitten av januari) av Microstrategys Market Cap och nu är den siffran nere på 53% enligt mitt ark.
Microstrategy har typ struntat i Bitcoin kursen och skjutit på höjden. 

Microstrategy värdering

Microstrategy tillhandahåller en plattform som gör det möjligt för avdelningar och företag att distribuera webbaserade rapporterings- och analyslösningar. MicroStrategy erbjuder även konsulttjänster, utbildning och supporttjänster. MicroStrategy servar detaljhandel, finans, telekommunikation, försäkring och hälsovårdssektorer.

Det som gör Microstrategy unikt är att Michael Saylor grundare och ordförande för bolaget köper Bitcoin för kassan och pengar från nyemission av aktier. Antingen är han riktigt bright och gör nu århundradets affärer genom att köpa Bitcoins eller så kommer han ha varit med om att ha byggt upp en riktig stor ballong som när som helst spricker.

Microstrategy äger idag 214 246 BTC, som nästan är 1,02% av alla 21 miljoner BTC som finns. 
Ligger idag på vinst med ungefär 8 miljarder $.

Jag äger lite Microstrategy i min lilla “Bitcoin portfölj", som är en ganska så liten del av min investerade kapital. Den finns inte redovisad i den vanliga portföljen.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.