Nyhet
3 Oct, 2024

BOE: KAN BLI MER "AKTIVISTISK" MED SÄNKNINGARNA - BAILEY

Uppdaterad:
3 Oct, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Bank of England kan sänka räntan snabbare om det kommer mer goda nyheter om inflationen.

Det sade Andrew Bailey, chef för Bank of England, till The Guardian.

Det fanns en möjlighet att BOE kan bli "lite mer aktivistisk" i sin strategi för att sänka räntorna.

Bank of England höll räntan oförändrade på 5 procent vid förra mötet i september, efter att ha en sänkt en första gång i augusti. Marknaden ser en ny räntesänkning i november.

Bailey sade att han är mer uppmuntrad av att inflationstrycket visat sig mindre ihållande än de tidigare befarat, även om händelserna i Mellanöstern utgör en risk.

"Den geopolitiska oron är mycket allvarlig. Det som händer är tragiskt. Det finns uppenbara påfrestningar och den verkliga frågan är hur det kan påverka några redan ganska ansträngda marknader på vissa håll", sade han enligt Reuters.

Samtidigt tycks det finnas ett starkt åtagande att hålla oljepriset stabilt, men det finns en punkt där de kan förlora kontrollen om saker går riktigt illa, sade han.

Pundet tappade initialt på kommentaren.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.