Laddar annons
Nyhet
22 Oct, 2024

BOLIDEN: BRA GRUVPRODUKTION UNDER TREDJE KVARTALET ENLIGT VD

Uppdaterad:
22 Oct, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Gruv- och smältbolaget Boliden hade en bra produktion och bolaget har gjort framsteg i flera av sina investeringsprojekt.

Det skriver vd Mikael Staffas i delårsrapporten för det tredje kvartalet.

"Jag är nöjd med inledningen på andra halvåret 2024", uppger vd:n som noterat att de flesta metallpriserna stigit mot slutet av kvartalet.

"Det är emellertid tydligt att efterfrågan på både zink och koppar liksom på våra bimetaller kommer att utvecklas positivt när sektorer som bland annat byggbranschen börjar återhämta sig", skriver Mikael Staffas.

Vidare meddelas att gruvproduktionen under kvartalet har varit bra.

"Garpenberg visar styrka med en rekordhög malmproduktion, och vi har tagit de första stegen för att kunna ansöka om en utökning av miljötillståndet från 3,5 till 4,5 miljoner ton årligen", uppger vd.

"Kankberggruvan i Bolidenområdet satte nytt guldproduktionsrekord för ett enskilt kvartal. Aitik hade en högre produktion än föregående kvartal och i Tara, där vi är på väg mot ett viktigt kvartal, går förberedelserna för återöppningen enligt plan", fortsätter Mikael Staffas.

I Kevitsa håller, enligt bolaget, en översyn över gruvplanen på att tas fram i samband med utvidgningen av sandlagringskapaciteten samt en potentiell utvidgning som kan påverka de bedömda halterna för 2025.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.