Marknadskommentar
4 Sep, 2024

BÖRSEN: NEDGÅNG FÖR TREDJE DAGEN I RAD, OMXS30 -1,3%

Uppdaterad:
4 Sep, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen stängde nedåt för tredje dagen i följd på onsdagen, efter att konjunkturoron satt fart och svaghet i amerikanska teknikaktier från tisdagskvällen smittat av sig. Volvo Cars var en av de större förlorarna i breda index efter ett flertal nyheter och en rekommendationssänkning från tisdagen i ryggen.

Vid stängning hade storbolagsindexet OMXS30 backat med 1,3 procent till nivån 2.532. Aktier för 13,8 miljarder kronor omsattes på Stockholmsbörsen i sin helhet. De ledande Europabörsernas index var ned, men i något mindre utsträckning.

Hårdast pressade i OMXS30 var industribolagen SKF och Sandvik, som sjönk 3,9 procent respektive 3,5 procent. Investmentbolaget Kinnevik som sjönk 3,2 procent och livekasinoleverantören Evolution som backade 2,3 procent fanns också med i botten.

Uppåt gick det i stället för fastighetsbolaget SBB, som steg 0,4 procent och medicinteknikbolaget Getinge med en klättring på 0,3 procent. I övrigt var det tunt ovanför listans nollstreck.

Biltillverkaren Volvo Cars släppte flera nyheter under dagen, dels att de första exemplaren av elbilen EX90 kommer levereras i september, dels att elbilssatsningen tonas ned en aning. Tidigare planer på att ha ställt om till elbilsproduktion helt och hållet har växlats ned till att 90-100 procent av utbudet ska vara helt eldrivet, vilket öppnar för hybridförsäljning.

Volvo Cars aktie stängde 5,9 procent ned, tänkbart med BNP Paribas rekommendationssänkning från tisdagen som bidragande orsak.

En stor intradagsrörelse noterades i Kambi. Aktien var upp 15 procent innan den handelsstoppades. Rykten om att ett amerikanskt bolag tagit kontakt med Kambi, publicerade på substacken Earningsandmore, men dementerades därefter av ordförande Anders Ström. Aktien stängde 6,4 procent upp.

Tradedoubler, verksamt inom prestationsbaserad digital marknadsföring, ska genomföra en företrädesemission på drygt 50 miljoner kronor för att återbetala lån till bolagets huvudägare samt nyttjas till en framtida tilläggsköpeskilling kopplat till förvärvet av tyska Kaha. Aktien föll 9,5 procent.

First North-bolaget Zignsec, som utvecklar plattformar för id-verfieringslösningar, har mottagit ett bud med en premie på 116 procent från G2RS som ägs av en fond som förvaltas av riskkapitalbolaget Stellex Capital. Zignsec avancerade 95 procent.


Graf: OMXS30 onsdagen den 4 september

image

Källa: Infront



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.