Marknadskommentar
11 Oct, 2024

BÖRSEN: VÄNTAS ÖPPNA MED SMÅ RÖRELSER

Uppdaterad:
11 Oct, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen ser ut att inleda veckans sista handelsdag med små indexrörelser. USA-börserna uppvisade små förändringar på torsdagskvällen och i Asien har kursutvecklingen varit blandad inför lördagens kinesiska presskonferens som kan ge mer besked kring statliga stimulanser.

Terminerna för Frankfurt- respektive Parisbörsen är upp 0,1 respektive 0,2 procent på morgonen.

IG Markets förhandel indikerar en svensk aktiestart vid +0,1 procent, efter torsdagens fall för storbolagsindexet OMXS30 på 0,8 procent till nivån 2.574 i spåren av att amerikansk inflationsstatistik för september kommit in något högre än väntat.

Rapportsäsongen är sakteliga på väg i gång med delårsrapporter från bland annat fastighetsbolaget Atrium Ljungberg och investmentbolaget Creades.

Atrium Ljungberg presterade ett bruttoresultat på 546 miljoner kronor för det tredje kvartalet, vilket var högre än analytikers snittförväntan som låg vid 537 miljoner enligt Infronts sammanställning. Hyresintäkterna var också över förväntan medan förvaltningsresultatet var något under.

"Transaktionsmarknaden fortsätter generellt att visa på stabila yielder men vi har valt att justera upp avkastningskraven i vår bostadsportfölj och en innerstadsfastighet med några punkter. Tack vare bra nettouthyrning och goda kassaflöden mitigeras denna effekt och vi har i kvartalet en liten uppvärdering av våra fastigheter", skrev vd Annica Ånäs.

Försvarsföretaget Saab, som föll 6 procent på torsdagen, väntas fortsatt vara i fokus i spåren av beskedet att USA:s justitiedepartement begärt information om Brasiliens köp av 36 Gripen-stridsflygplan. SEB upprepar sin behåll-rekommendation, trots att den senaste tidens kursnedgång relativt andra försvarsföretag gör aktien tilltalande på lång sikt. Banken pekar på tuffare jämförelsesiffror och den nyligen introducerade juridiska osäkerheten i USA.

Kopplat till försvarssektorn kan noteras att SEB Equities höjer sin riktkurs för Mildef från 90 till 102 kronor med upprepat köpråd.

Verkstadsbolagen SKF och Volvo har fått något sänkta riktkurser av investmentbanken Citi. Gamingbolaget Stillfront har fått sänkt riktkurs av Pareto från 9:70 till 7:00 kronor med upprepad behållrekommendation.

I e-modesektorn kan noteras att tyska Zalando har höjt sin helårsprognos efter ett starkt tredje kvartal.

Vidare har Footway meddelat att Daniel Mühlbach avser kliva ned från vd-posten för e-handelsbolaget.

Brent-oljan ligger vid 79 dollar fatet efter en viss uppgång på torsdagskvällen.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.