Laddar annons
Nyhet
24 Jun, 2024

Börsveckan: Köp Combinedx och Arcoma

Uppdaterad:
25 Jun, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Börsveckan rekommenderar Combinedx och Arcoma men råder till att ta hem vinsten i Karnell, och avvakta med Karnov, Lindab och Bilia.

Det framgår av det senaste numret av Börsveckan.

Combinedx är ett konsultbolag som vuxit både via förvärv och organiskt de senaste åren. Fler förvärv lär det bli och det ser intressant ut till en värdering som inte avskräcker, skriver Börsveckan och sätter köpråd.

Arcoma hade motvind under pandemin med sedan dess har tillväxttakten ökat stadigt samtidigt som lönsamheten stiger. Det gör även aktiekursen men Börsveckan ser ändå uppsida och rekommenderar köp.

Karnells börsnotering har blivit en riktigt succé men siffrorna är inte närheten av den explosionsartade kursutvecklingen. Det är läge att ta hem vinsten, anser Börsveckan.

Karnov-aktien bör kunna stiga givet att många ägare som ratade budet från Greenoaks och Long Path rimligtvis borde kasta sig över aktien nu. Men på fundamentala grunder är det inget köp, skriver Börsveckan som avvaktar.

Lindabs exponering mot byggbranschen slår mot bolagets organiska tillväxt samtidigt som förvärvstempot skruvats ned. Nu är det fokus på lönsamheten och det kan ta tid att lyfta marginalerna med motvind på marknaden. Börsveckan avvaktar

Bilia har en stor och stabil serviceverksamhet som agerar kudde i sämre tider, Framöver finns dock en del frågetecken kring elbilarnas påverkan på serviceintäkterna, skriver Börsveckan som sänker rådet till avvakta.


 


TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.