Redaktionen
9 Oct, 2024
jondetect nyemission 2024

JonDeTech Sensors - ett ledande teknikbolag

Uppdaterad:
9 Oct, 2024

Sensorer är tekniskt avancerade komponenter som kan användas i en mängd olika applikationer, däribland i smarta klockor, mobiltelefoner och skyddsutrustning. Ett bolag som verkar inom just detta område är det svenska teknikbolaget JonDeTech Sensors som har utvecklat infraröda sensorer för att mäta temperatur, värmeflöden och närvaro.

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Sensorer i framkant

Bolagets produktportfölj består idag av flertalet sensorer där sensorerna kompletterar varandra. En av dessa sensorer är det egenutvecklade sensorelementet JIRS30, som är en av världens tunnaste. Tack vare denna tunnhet kan sensorn integreras i fler produkter jämfört med klassiska kiselbaserade alternativ. Det ska också tilläggas att den – till skillnad från många andra sensorer – kan mäta både temperatur och värmeflöde, vilket breddar dess användningsområden ytterligare. Utöver sensorerna erbjuder bolaget även mjukvara och utvärderingskit som underlättar analysen av sensorernas funktionalitet.

jdt emission

Påbörjat kommersialiseringen

Efter många år av utvecklingsarbete samt breddning av produktportföljen har bolaget påbörjat sin kommersialiseringsresa. Detta bekräftas av att JonDeTechs orderstock vid halvårsskiftet (2,1 MSEK) var nästintill dubbelt så hög som den totala orderstocken för 2023. För att sänka kostnaderna relaterade till produktion och distribution har JonDeTech beslutat att samarbeta med en rad olika distributörer samt att outsourca produktionen. Genom att göra på detta sätt minskar företaget både den operativa och finansiella risken, samtidigt som de snabbare kan skala upp produktionen. Dessutom får bolaget en mer skalbar affärsmodell, vilket förväntas förbättra marginalerna kraftigt vid en ökad omsättning.

Minskade rörelsekostnader

För att snabbare nå lönsamhet genomförde JonDeTech i slutet av föregående år och under Q1 en rad kostnadsåtgärder som nu har fått full effekt. Utöver minskade operativa kostnader har dessa åtgärder lett till en mer flexibel kostnadsstruktur som snabbt kan anpassas efter bolagets förutsättningar. Enligt företagsledningen har detta resulterat i en minskning av rörelsekostnaderna med 55%, till ca 4,5 MSEK per kvartal.

Just nu genomför JonDeTech en emission om ca 26,7 MSEK före emissionskostnader, där kapitaltillskottet ska användas till att möjliggöra bolagets tillväxtplaner. 

Sammanfattning av erbjudande

  • Villkor: För varje etthundra (100) teckningsoptioner av serie TO3 kan innehavaren teckna en (1) ny aktie i JonDeTech Sensors
  • Nyttjandeperiod: 2 oktober - 16 oktober
  • Sista dag för handel med teckningsoptioner: 11 oktober 2024
  • Kapitaltillskott före emissionskostnader: ca 26,7 MSEK vid fullt nyttjande
  • Antal aktier före emission: 17 069 863
  • Antal aktier efter emission: maximalt 26 113 708
  • Utspädning: ca 34,6% vid fullt nyttjande
  • Teckningskurs: 2,95 SEK per aktie

Läs även

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.