Nyhet
18 Jun, 2024

CLEAN MOTION: GER FÖRTYDLIGANDE AV POTENTIELLT EVX MOBILITY-FÖRVÄRV

Uppdaterad:
18 Jun, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Elfordonstillverkaren Clean Motion förtydligar förvärv av EVX Mobility.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget meddelade den 13 juni att de planerar att förvärva EVX Mobility genom en apportemission. Detta strategiska förvärv uppges stärka Clean Motions position på marknaden för lätta elfordon, enligt bolaget.

"Clean Motion ser att detta förvärv förväntas generera ett avsevärt aktieägarvärde och intäkter i närtid", uppger man.

Prognosen för orderingången på EVX-fordonsmodeller 2024 är 36 miljoner kronor samt 260 miljoner kronor för 2025, enligt bolaget.

"Due diligence-processen är pågående och den förväntas avslutas senare denna vecka, vilket kommer att ge ytterligare information till aktieägarna. För närvarande kan det informeras att EVX har en stark kassa som sträcker sig 12 månader framåt", uppger Clean Motion.

Vidare skriver Clean Motion att de med EVX prognostiserade orderingång, inte ser något "omedelbart behov av att genomföra nyemissioner för det sammanslagna bolaget".

Bedömningen är att de sammanslagna bolagets pågående affärer och kassa, kommer att räcka för den planerade expansionen, heter det.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.