Nyhet
14 Oct, 2024

HEALTHCARE DIREKT: FLERA ANALYSER OCH EN PATENTUPPGÖRELSE

Uppdaterad:
14 Oct, 2024

https://www.youtube.com/watch?v=YAtZHwTfgCkimage

Här finns en <i>länk</i> till det senaste avsnittet av Trading Direkt Healthcare.

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Trading Direkt Healthcare sätter fokus på en patentuppgörelse för Novo Nordisk samt en DNB-analys inför fas 3-utläsning för cagrisema. Vi tittar även på en vinstvarning från Indivior och analyser om Camurus och Elekta.

Novo Nordisk har ingått en patentuppgörelse med Viatris kring blockbusterläkemedlen Ozempic och Wegovy. Dessutom kan vi berätta om en DNB-analys inför de viktiga fas 3-resultaten för den danska läkemedelsjättens kombinationspreparat cagrisema vid behandling av fetma.

Camurus har under veckan som gått fått se både en höjd såväl som en sänkt riktkurs. Höjer gjorde Nordea medan Handelsbanken stod för en sänkning.

Londonnoterade specialistläkemedelsbolaget Indivior har kommit med en vinstvarning som fick Camurus aktie att röra sig. Bakgrunden till vinstvarningen från Indivior går att finna i snabbare än förväntat upptag för en av bolagets konkurrenter till Sublocade vid behandling av opioidberoende.

ABG Sundal Collier ser en rabatterad värdering för strålterapisystembolaget Elekta.

Forskningsbolaget Vicor Pharma har genomfört en riktad nyemission på 0,1 miljarder kronor.

Boule Diagnostics kunde i veckan som gick meddela om en engångskostnad på 265 miljoner kronor i det tredje kvartalet samt en nedskrivning om 43 miljoner kronor under samma kvartal.

Trading Direkt Healthcare sänds varje måndag klockan 12.00 med fokus på de senaste händelserna inom life science.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.