Laddar annons
Nyhet
17 Nov, 2023

HEXICON: RÖRELSERESULTATET BLEV -27,6 MLN KR 3 KV (-56,2)

Uppdaterad:
17 Nov, 2023

STOCKHOLM (Direkt) Hexicon, verksamma inom flytande havsbaserad vindkraft, redovisar ett rörelseresultat på -27,6 miljoner kronor (-56,2) för det tredje kvartalet 2023.

Periodens resultat blev -44,2 miljoner kronor (-61,0).

Nettoomsättningen uppgick till 0,8 miljoner kronor (0,4) under det gångna kvartalet.

Kvartalets kassaflöde från den löpande verksamheten var -80,4 miljoner kronor (-29,0) och koncernens kassa vid periodens slut var 42,8 miljoner kronor (55,3).

Konvertibla lån om 82,5 miljoner kronor har återbetalats med ränta och ett låneutrymme har säkrats om 75 miljoner kronor, uppger bolaget. Detta är ett komplement till lånet öronmärkt för projektutveckling, som ingicks under andra kvartalet 2023, och möjliggör en vidareutveckling av projektportföljen.

"Efter det intensiva arbetet med att säkra finansiering, under tidigare kvartal, har det tredje kvartalet präglats av ett starkt fokus på framdriften i våra nyckelprojekt samt att dra nytta av den ekonomiska flexibilitet som erhållits", kommenterar bolaget.

Vd Marcus Thor uppger i rapporten att de makroekonomiska utmaningarna bland annat har lett till längre transaktionstider när bolaget ska sälja av vissa projektandelar.

"Hexicons verksamhet fortsätter dock att utvecklas enligt plan. Vi har nu finansieringsavtal på plats som stödjer vår strategi och våra planer för nästa år. Det betyder att vi kan driva rätt projekt till rätt försäljningstidpunkt och därmed realisera investeringen till sin fulla potential", skriver han i rapporten.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.