Nyhet
11 Apr, 2024

LIPIDOR: BESLUTAT OM FÖRETRÄDESEMISSION PÅ 58 MLN KR (OMS)

Uppdaterad:
11 Apr, 2024

(Omsändning: skickades första gången på onsdagskvällen)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Forskningsbolaget Lipidor har på onsdagen beslutat om en nyemission av units om cirka 58 miljoner kronor med företrädesrätt för befintliga aktieägare.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Företrädesemissionen är garanterad till drygt 66 procent genom teckningsförbindelser och garantiåtaganden.

Varje unit i företrädesemissionen består av fyra nyemitterade aktier i bolaget och en vederlagsfri teckningsoption av serie TO 2.

Teckningskursen per unit uppgår till 0:20 kronor, motsvarande 0:05 kronor per aktie.

Teckningsperioden löper från och med den 29 maj till och med den 12 juni 2024.

Vidare har Lipidor även ingått avtal om co-investering med Cerbios-Pharma om cirka 12,4 miljoner kronor.

Investeringen och likviden från företrädesemissionen till den säkerställda nivån säkrar tillsammans full finansiering för den kommande fas 3-studien av bolagets läkemedelskandidat AKP02G2.

Bolaget har vidare ingått avtal om kreditfacilitet om totalt 3 miljoner kronor i syfte att påbörja fas 3-studien innan företrädesemissionens genomförande och som avses återbetalas med emissionslikviden.

Vid full teckning och fullt utnyttjande av samtliga teckningsoptioner kan Lipidor komma att tillföras ett ytterligare kapitaltillskott om högst cirka 29 miljoner kronor.

Styrelsens beslut om företrädesemissionen är villkorat av godkännande vid en extra bolagsstämma som avses hållas den 21 maj 2024.

Kallelse till extra bolagsstämma kommer ske genom separat pressmeddelande.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.