Nyhet
29 Sep, 2023

CLEAN INDUSTRY: EMISSION TECKNAD 23,6%, GARANTER TOG 31,5%(OMS)

Uppdaterad:
29 Sep, 2023

(Omsändning: skickades första gången på torsdagskvällen)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Företrädesemissionen i Clean Industry tecknades till totalt cirka 23,6 procent, därtill har motsvarande cirka 31,5 procent av de erbjudna aktierna tilldelats emissionsgaranter. Bolaget tillförd därmed omkring 14 miljoner kronor före emissionskostnader.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Emissionslikviden från företrädesemissionen avses primärt användas för finansiering av dotterbolagens tillväxt och rörelsekapital för nya kundprojekt.

"Kapitaltillskottet låter oss intensifiera vårt arbete inom tre centrala områden: att maximera befintliga affärsmöjligheter, signera nya avtal och stärka vårt team av specialister", skriver Clean Industrys vd Christian Zahler.

Vidare står det i pressmeddelandet att bolaget även förväntar sig att den stärkta finansiella ställningen, i kombination med en ökad efterfrågan på marknaden, kommer ha en positiv inverkan på diskussioner och förhandlingar med nuvarande och potentiella kunder.

Genom företrädesemissionen ökar antalet aktier i Clean Industry med 35 miljoner aktier, från 25,5 miljoner till 60,6 miljoner aktier.TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.