Nyhet
24 Jul, 2024

LOOMIS: MARGINAL EUROPA BÄTTRE ÄN VÄNTAT 2 KV

Uppdaterad:
24 Jul, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Kontanthanteringsbolaget Loomis rörelsemarginal (ebita) i segmentet Europa och Latinamerika steg till 11,2 procent i det andra kvartalet. Det var en ökning jämfört med 10,4 procent motsvarande period i fjol och bättre än konsensus där analytikerna i snitt hade räknat med en viss nedgång till 10,3 procent.

"Under andra kvartalet noterade vi ett stabilt resultat från segment Europa och Latinamerika. Intäkterna nådde sin högsta nivå någonsin, tillsammans med en väsentlig förbättring av rörelsemarginalen. Produktområdena ATM och Automated Solutions uppvisade fortsatt styrka med en hög organisk tillväxt /…/ Vårt pågående arbete för att förbättra marginalerna i regionen börjar ge positiva resultat", skriver vd Aritz Larrea i delårsrapporten.

Rörelsemarginalen i USA-segmentet steg till 15,2 procent i kvartalet (13,9), vilket var något bättre än konsensus som låg på 15,0 procent. Den höga volymtillväxten tillsammans med det fortsatta strukturerade arbetet för effektivisering av verksamheten var enligt Loomis positiva drivkrafter bakom ökningen av rörelsemarginalen.

Det tredje och klart minsta segmentet, Loomis Pay, fortsätter att redovisa förlust. Ebita-resultatet i kvartalet landade på -55 miljoner kronor (-53), vilket var i linje med analytikernas förhandstips.

"Vi är fast beslutna att växa Loomis Pay på befintliga marknader och ämnar skala upp verksamheten genom olika partnerskap. För att ytterligare stärka vår närvaro i Norge säkrade vi nyligen ett nytt samarbetsavtal. Det här samarbetet ger oss möjlighet att erbjuda vår betalväxel, som hanterar såväl digitala betalningar som betalningar med kontanter, genom ett ledande norskt Point Of Sale-system", skriver Aritz Larrea.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.