Marknadskommentar
5 Sep, 2024

NEW YORK: BLANDAT INFÖR FREDAGENS JOBBRAPPORT, S&P 500 -0,3%

Uppdaterad:
6 Sep, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De amerikanska börserna stängde på olika sidor om nollstrecket på torsdagen. Investerare inväntar den amerikanska sysselsättningsstatistiken på fredag som kan komma att ge vägledning om hur mycket Federal Reserve kommer att sänka styrräntan i september.

Vid stängning hade breda S&P 500 tappat 0,3 procent till 5.503, men räknat från Stockholmsbörsens stängning var indexet upp 0,3 procent. Dow Jones industriindex sjönk samtidigt 0,5 procent till 40.756, medan tillväxt- och tekniktunga Nasdaq Composite stängde på grönt territorium och steg 0,3 procent till 17.128.

På makrofronten visade statistik över den privata sysselsättningen i augusti i USA på en mindre ökning än förväntat. Utfallet visade en ökning med 99.000 personer för månaden. Förväntat var en ökning med 145.000 personer.

Investerare försöker använda den berörda statistiken som en indikator för den viktiga jobbrapporten i USA på fredagen.

"Marknaden är nervös. Vi ser dock inte att den amerikanska ekonomin bromsar in så mycket som befarat", sade Mohit Kumar, analytiker vid Jefferies.

Marknaden räknar i nuläget med 44 procents sannolikhet för att Federal Reserve sänker styrräntan med 50 punkter under räntemötet den 17 och 18 september, enligt Reuters.

På aktiefronten har teleoperatören Verizon tecknat avtal om förvärv av Frontier Communications för 20 miljarder dollar kontant. Genom affären får Verizon ytterligare 2,2 miljoner fiberabonnenter, vilket ökar antalet abonnenter som bolaget når till 25 miljoner. Aktien var dock ned 0,4 procent.

Jetblue Airways lyfte över 7 procent efter att flygbolaget höjt sin guidning för det tredje kvartalet.

C3.ai föll över 8 procent efter att AI-bolaget redovisat svagare abonnemangsintäkter än väntat för det första kvartalet i bolagets brutna räkenskapsår. C3.ai rapporterade intäkter om 74 miljoner dollar, mot väntade 79 miljoner dollar.

Den kinesiska men USA-noterade elbilstillverkaren Nio rusade 14 procent på sin rapport för det tredje kvartalet. Nio redovisade ett resultat per aktie på -0:30 dollar, mot förväntade –0:31 dollar.

Vidare avancerade elbilstillverkaren Tesla nästan 5 procent efter uppgifter om att bolaget planerar att lansera mjukvara för ett delvis självkörande system, under namnet Full Self Driving (FSD) i Europa och Kina under första kvartalet 2025.


Streamingbolaget Roku lyfte 5 procent efter att Wells Fargo uppgraderat aktien till lika vikt från undervikt.

US Steel ser ut att återhämta sig något efter kursraset på 18 procent under onsdagen i spåren av att uppgifter om att president Joe Biden förbereder att blockera japanska Nippon Steels förvärv av bolaget. Aktien var upp 2 procent.

Hewlett Packard letade sig ned över 6 procent efter en rapport för bolagets tredje kvartal som överträffade resultatförväntningarna, men kom in i linje med förväntningarna på intäktssidan.

Den amerikanska tioåringen var ned 4 punkter till 3,73 procent, samtidigt försvagades dollarn med 0,1 procent mot den svenska kronan till 10:26.



Graf: S&P 500 torsdagen den 5 september.

image

Källa: Infront



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.