Laddar annons
Marknadskommentar
22 Oct, 2024

NEW YORK: LÄTTA NEDGÅNGAR MED GM MOT STRÖMMEN, S&P 500 -0,2%

Uppdaterad:
22 Oct, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) USA-börserna hade en bit in på tisdagen tagit igen delar av nedgångarna som syntes vid inledningen. Marknadssentimentet präglades av storbolagsrapporterna som har fortsatt att strömma in, och bland vinnarna sågs General Motors bjuda på ett nära tvåsiffrigt lyft.

Klockan 19.10 var S&P 500 ned 0,2 procent till 5.843, samtidigt som Dow Jones industriindex var oförändrat vid 42.917. Nasdaqs tekniktunga kompositindex var ned 0,1 procent till 18.530.

Bland enskilda aktier i tisdagens börshandel var den amerikanska fordonstillverkaren General Motors upp 9,4 procent efter att ha redovisat en justerad vinst per aktie på 2:96 dollar för det tredje kvartalet, vilket överträffade analytikernas förväntningar som låg vid 2:40 dollar per aktie enligt S&P Global Market Intelligence. Intäkterna på 48,8 miljarder dollar var 10 procent över förväntan.

På flera andra håll var i stället rapportmottagandet svalare. För industrikonglomeratet 3M sjönk aktien 1,5 procent trots en delårsrapport som bjöd på både intäkter och resultat över förväntan.

Teleoperatören Verizon backade 4,2 procent efter sina redovisade nyckeltal för kvartalet. En annan rapportförlorare var det amerikanska stålbolaget Nucor som också backade 6,5 procent efter måndagskvällens delårsrapport.

Vidare försvagades lastbilstillverkaren Paccar 5,8 procent i spåren av sin rapport. Leveranserna sjönk något mot i fjol, men intäkterna var fortfarande högre än var analytikerna hade räknat med.

Den amerikanska försvarskoncernen Lockheed Martin, som bland annat utvecklar stridsflygplanet F-35, höjde i tisdagens delårsrapport sina helårsutsikter för försäljning, rörelseresultat, vinst per aktie och kassaflöde. Orsaken är vad bolaget beskrev som "starka resultat hittills i år" och tilltro till prestationerna i närtid. Trots det var aktien ned med 6,1 procent.

På räntemarknaden sågs den amerikanska tioåriga statsobligationen fortsätta upp 2 punkter till 4,21 procent, efter större uppgångar dagen dessförinnan. Dollarn var ned 1 öre till 10:54 kronor.


Graf: S&P 500 tisdagen den 22 oktober

image

Källa: Infront



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.