Laddar annons
Marknadskommentar
18 Oct, 2024

NORDEN: NOKIA HÖLL ÅNGAN UPPE I HELSINGFORS, VINX 30 -0,2%

Uppdaterad:
18 Oct, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Börserna i de nordiska grannländerna utvecklades åt olika håll på fredagen, med uppgång i Helsingfors och nedgångar i Köpenhamn och Oslo. Samlingsindexet Vinx 30 avslutade dagen med en minskning på 0,2 procent.

I Helsingfors stängde OMXH25-indexet upp 1,1 procent, med Nokia som huvudsakligt draglok. Efter torsdagens rapport har telekombolaget fått flera höjda rekommendationer och riktkurser och aktien stängde upp cirka 8 procent.

Även verkstadsbolaget Metso och skogsbolaget UPM-Kymmene fanns bland vinnarna i Helsingfors med uppgångar på drygt 3 respektive strax under 2 procent.

I Köpenhamn tappade OMXC25-indexet 0,8 procent. Tungviktaren Novo Nordisk tyngde med en nedgång på en dryg procent. I motsatt vågskål fanns rederiaktien Maersk, som stärktes drygt 3 procent efter beskedet att fraktindexet SCFI under veckan endast fallit marginellt. Utanför storbolagsindexet steg medicinteknikbolaget Ambu 1,5 procent, efter att ha meddelat att det är redo att lansera en ny cystoskopilösning för USA-marknaden.

Oslobörsens OBX-index stängde ned 0,8 procent. Försvarsbolaget Kongsberg Gruppen var en förlorare för dagen med en nedgång på nära 2 procent.

Norske Skog redovisade ett lägre ebitda-resultat än förväntat för det gångna kvartalet och även omsättningen var något lägre än förväntat. På rörelseresultatnivå gjorde bolaget i kvartalet en förlust på 13 miljoner norska kronor. Aktien slutade ned drygt 7 procent.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.