Press
16 Sep, 2024
nyfosa obligationer

Nyfosa överväger att emittera nya seniora icke säkerställda gröna obligationer och offentliggör ett återköpserbjudande avseende bolagets utestående obligationer med ISIN SE0017562630

Uppdaterad:
16 Sep, 2024

EJ FÖR DISTRIBUTION I ELLER TILL USA, KANADA, AUSTRALIEN ELLER JAPAN ELLER TILL NÅGON AMERIKANSK PERSON (U.S. PERSON SÅSOM DEFINIERAS I REGULATION S I UNITED STATES SECURITIES ACT OF 1933, I DESS NUVARANDE LYDELSE) ELLER NÅGON ANNAN JURISDIKTION DÄR PUBLICERING ELLER DISTRIBUTION AV DETTA PRESSMEDDELANDE ÄR FÖRBJUDET ENLIGT LAG

Nyfosa AB ("Nyfosa" eller "Bolaget") har givit Danske Bank A/S, Danmark, Sverige Filial ("Danske Bank") och Swedbank AB (publ) ("Swedbank") i uppdrag att, i egenskap av arrangörer och joint bookrunners, utvärdera förutsättningarna för att emittera seniora icke säkerställda gröna obligationer med rörlig ränta till ett belopp med förväntad volym om 300 MSEK och med en löptid på cirka 3,25 år (de "Nya Gröna Obligationerna"). Med förbehåll för rådande marknadsförhållanden kan en kapitalmarknadstransaktion komma att följa.

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

I samband med den tilltänkta emissionen av de Nya Gröna Obligationerna kommer Nyfosa erbjuda innehavare av obligationer med ISIN SE0017562630 som förfaller i januari 2025 ("Obligationerna") att delta i ett återköp mot kontant vederlag där Nyfosa köper tillbaka Obligationerna till ett pris om 100,00 procent av nominellt belopp plus upplupen och obetald ränta ("Återköpserbjudandet").

Återköpserbjudandet löper ut kl. 12:00 CEST den 19 september 2024 om det inte förlängs, återupptas, dras tillbaka eller avslutas efter beslut av Bolaget. Likvid för återköpserbjudandet förväntas redovisas omkring den 26 september 2024 och förväntas i möjligaste mån sammanfalla med likviddatumet för de Nya Gröna Obligationerna. Återköpserbjudandet är villkorat av en framgångsrik emission av de Nya Gröna Obligationerna samt föremål för villkoren som beskrivs i Återköpsdokumentet (såsom definierat nedan). I samband med tilldelningen av de Nya Gröna Obligationerna kommer Bolaget bland annat att beakta huruvida investeraren som söker tilldelning i de Nya Gröna Obligationerna med giltig verkan har deltagit i Återköpserbjudandet.

Vidare meddelar Nyfosa att Bolaget överväger att utnyttja sin möjlighet till förtida inlösen av Obligationerna som inte återköps inom ramen för Återköpserbjudandet, i enlighet med villkoren för Obligationerna, vilket är villkorat av en emission av de Nya Gröna Obligationerna och genomförande av Återköpserbjudandet. Om inlösen sker kommer Obligationerna att lösas i sin helhet in till ett pris motsvarande 100,00 procent av nominellt belopp plus upplupen och ej betald ränta från, men exklusive, föregående ränteförfallodag till och med inlösendagen.

nyf obligationer

Fullständig information rörande Återköpserbjudandet finns i ett dokument daterat den 16 september 2024 ("Återköpsdokumentet") som hålls tillgängligt (endast på engelska) på Nyfosas hemsida, www.nyfosa.se.

Danske Bank och Swedbank har fått uppdrag att agera som arrangörer och joint bookrunners i samband med en emission av de Nya Gröna Obligationerna samt dealer managers i Återköpserbjudandet. Advokatfirman Cederquist KB agerar legal rådgivare till Bolaget i samband med de Nya Gröna Obligationerna och Återköpserbjudandet.

Dealer Manager:
Danske Bank: liabilitymanagement@danskebank.dk

Swedbank: +46 (0)8 700 90 22, liabilitymanagement@swedbank.se

För mer information vänligen kontakta:
Stina Lindh Hök, VD, tel: 070-577 18 85, e-post: stina.lindh.hok@nyfosa.se
Johan Ejerhed, Finanschef, tel: 070-393 98 87, e-post: johan.ejerhed@nyfosa.se

nyfosa obligation

Om Nyfosa

Nyfosa är ett transaktionsintensivt fastighetsbolag som skapar värde genom att bygga hållbara kassaflöden och ständigt utvärdera nya affärsmöjligheter. Med vår opportunistiska strategi investerar vi i fastigheter i olika geografier och kategorier. Vi är idag aktiva på den svenska, finska och norska marknaden med fokus på kommersiella fastigheter i tillväxtregioner. Fastigheterna förvaltar och utvecklar vi i nära samarbete med hyresgäster och omgivande samhälle med perspektivet att hållbarhet och lönsamhet hör ihop. Den 30 juni 2024 uppgick Nyfosas fastighetsvärde till 39,0 MDSEK. Nyfosas aktie är noterad på Nasdaq Stockholm Large Cap sedan 2018. Läs mer på www.nyfosa.se.

Bifogade filer
Nyfosa överväger att emittera nya seniora icke säkerställda gröna obligationer och offentliggör ett återköpserbjudande avseende bolagets utestående obligationer med ISIN SE0017562630

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.