Laddar annons
Nyhet
8 Oct, 2024

NYFOSA: SÄLJER FASTIGHETER FÖR 940 MLN KR, POS EFFEKT 68 MLN KR

Uppdaterad:
8 Oct, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Nyfosa har avyttrat totalt sex kontorsfastigheter med en uthyrningsbar yta om 52 tusen kvadratmeter. Fastigheterna är belägna i Gävle och Luleå. Försäljningspriset uppgår totalt till 940 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Försäljningspriset understiger det bokförda värdet med 4 miljoner kronor, motsvarande 0,4 procent, inkluderat avdrag för latent skatt. Den beräknade positiva resultateffekten uppgår till 68 miljoner kronor och kommer att redovisas i bokslutskommunikén för 2024.

Fastigheternas årliga hyresintäkter beräknas uppgå till 75 miljoner kronor och årligt hyresvärde till 88 miljoner kronor, varav 15 procent är vakant från och med januari 2025. Hyresavtalens genomsnittliga återstående löptid uppgår till 2,7 år. Av fastigheterna är tre belägna i Gävle och tre i Luleå.

Transaktionen genomförs genom avyttring av de fastighetsägande dotterbolagen. Köpare är Diös Fastigheter.

Preliminär tid för frånträde är den 15 november 2024. Transaktionen är villkorad av godkännande från Inspektionen för strategiska produkter i Sverige.

"Genom avyttringen frigör vi kapital för nya investeringar i syfte att stärka Nyfosas kassaflöde och intjäning", kommenterar Stina Lindh Hök, vd för Nyfosa.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.