Nyhet
12 Apr, 2024

PM NYHETER I KORTHET FREDAG 12 APRIL

Uppdaterad:
12 Apr, 2024

ELPRISERNA. Elpriserna har rasat jämfört med i fjol och de senaste dagarna har elspotpriserna för de svenska prisområdena på elbörsen Nord Pool kollapsat. Enligt flera bedömare väntas de låga elpriserna hålla i sig. (DI)


LÅG VÄRDERING. Bostadsaktier har historiskt gett bra totalavkastning och är nu lågt värderade, enligt en DI-analys. (DI)


RISKKAPITALISTER. Entreprenören Gunilla von Platen saknar en vilja att ge tillbaka hos dagens miljardärer – "de är giriga på en extrem nivå". (SvD)


EU-SVERIGE. EU-minister Jessica Roswall meddelar att regeringen ska börja hålla regelbundna möten med näringslivet och andra parter för att tidigt kunna påverka besluten som fattas i EU. (DI)


ANKLAGELSER. H&M anklagas av organisationen Earthsight för att använda bomull odlad på skövlad mark utan hänsyn till miljö och mänskliga rättigheter. (SvD)


MODERATERNA. Det fortsätter att storma inom Moderaterna och flera lokala företrädare säger nu att de är emot den nya könstillhörighetslagen. (DN)


OPTIMISTISK 4C-VD. Trots intresset för försvarssektorn har svenska 4C Strategies haft det motigt på börsen. Med svenskt Natomedlemskap i hamn vill nya vd:n Jonas Jonsson ändra på det. (DI)


INFLATION. Ekonomen Klas Eklund, nu chefstrateg på Dahlgren Capital, tycker att det är dags att utropa seger mot inflationen och "sätta fart på framtiden". Sverige med sin låga statsskuld befinner sig i en gynnsam position för att dra i gång investeringar. (DN Debatt)



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.