Nyhet
6 Sep, 2024

PM NYHETER I KORTHET FREDAG 6 SEPTEMBER

Uppdaterad:
6 Sep, 2024

GRADVISA SÄNKNINGAR. Räntan ska ned mer men det är oklart hur långt, enligt vice riksbankschef Anna Seim. Hon har inga principiella problem med minusränta och vill ha en ny EMU-utredning. (DI)


MER UTBILDNING. För att möta den höga arbetslösheten kommer regeringen att gå fram med förslag i höstbudgeten om sänkt skatt på arbete samt satsningar på utbildning och stöd till personer långt från arbetsmarknaden. (DI)


ÖKAD TILLVÄXT. Regeringen går fram med ett nytt jobbskatteavdrag och hoppas att sänkta skatter ska få fart på tillväxten. Men enligt ekonomerna är det främst lägre räntor och stigande reallöner som bidrar till återhämtningen. (DI)


INGEN SCHISM. Tobias Billström säger att han har en bra relation till statsminister Ulf Kristersson och att han inte fått sparken. (SvD)


INTERN KRITIK. Nooshi Dadgostar pressas från flera håll efter anklagelser om antisemitism i partiet. (SvD)


FLYG. Samtidigt som svenska regeringen vill slopa flygskatten inför Danmark en liknande skatt från årsskiftet. Det kommer därför se betydligt ljusare ut för Sverige vid en jämförelse. (DI)


TELE2. Nästa chef för Tele2 måste ha hårda nypor, kunna fatta tuffa beslut och kunna den svenska marknaden, enligt analytiker. (DI)


NIBE. Framöver kommer Nibe hålla investerarmöten, öppna för alla som vill delta, för att öka transparensen och svara på allmänna frågor. (DI)



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.