Laddar annons
Nyhet
21 Oct, 2024

PM NYHETER I KORTHET LÖRDAG-MÅNDAG 19-21 OKTOBER

Uppdaterad:
21 Oct, 2024

KAN FÖRSVINNA. Regeringens utredare Stefan Strömberg vill avveckla Ekobrottsmyndigheten och låta polisen ta över ekobrottsbekämpningen, erfar Dagens Industri. (DI mån)


JÄMNT VAL. Det ser ut att bli mycket jämnt i folkomröstningen i Moldavien om att skriva in strävan för EU-medlemskap i grundlagen. Med nästan 98 procent av rösterna räknade hade ja-sidan 49,9 procent mot 50,1 procent för nej-sidan. (Ekot mån)


FORTSATT STÖD. USA och Tyskland är de länder som stöttat Ukraina mest i försvarskriget mot Ryssland. Under Joe Bidens besök i Berlin var Olaf Scholz och han eniga om att stödet ska fortsätta. (DN lör)


INGA VINNARE. Det hävdas att företagen passade på att öka vinsten medan svenskarna gick på knäna på grund av inflationen, men även företagen pressades hårt av räntan enligt Svenskt Näringsliv. (DN mån)


VINSTFÖRBUD. Utbildningsminister och Liberalernas partiledare Johan Pehrson utesluter inte längre ett totalförbud för vinstdrivande friskolor – om annat inte hjälper. (DN sön)


VALPÅVERKAN. Elon Musk ska lotta ut en miljon dollar till en väljare – varje dag – fram till valet i USA. Villkoret är att personen har skrivit under en namninsamling. Vilket är olagligt, anser en expert. (SvD mån)


ELEKTRIFIERING. Regeringen i Peking tror inte att EU kan bli självförsörjande på batterier, enligt bedömare. (DI mån)


DYSTER TREND FÖR SKISTAR. Fjällturismbolaget Skistar har tappat marknadsandelar de senaste åren, enligt branschstatistik. Om trenden fortsätter kan bolaget få svårt att fortsätta höja priserna, vilket i sin tur kan slå mot tillväxten. (DI lör)


ÖDESVECKA. Northvolt jagar finansiering för att kunna överleva. Enligt flera källor börjar läget att bli kritiskt. Snart ska nästa löneutbetalning ske. (SvD mån)



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.