Nyhet
3 Sep, 2024

PPI: NORDEA HÖJER RIKTKURS FÖR SBB-AVKNOPPNING, UPPREPAR KÖP

Uppdaterad:
3 Sep, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Nordea är alltjämt positiva till fastighetsbolaget SBB:s norska avknoppning Public Property Invest, eller PPI. Det framgår av en analys där banken höjer sin riktkurs till 23 norska kronor (20), samtidigt som köprekommendationen upprepas.

Nordea ser potential för PPI att agera som en "potentiell konsoliderare" på projektfinansieringsmarknaden givet bolagets finansiella situation.

I samband med PPI:s börsnotering har bolaget refinansierat sin skuldsituation till, enligt Nordea, "konkurrenskraftiga marginaler" vilket sätter fastighetsbolaget i en bra position att uppnå ett kreditbetyg på IG-nivå "inom en snar framtid".

"Med en kapitalstruktur som speglar de nuvarande höga räntorna ser vi också god potential för PPI att agera som en konsoliderare på projektfinansieringsmarknaden. På grund av den starka balansräkningen och de förbättrade marknadsfundamenten ser vi en positiv risk/avkastning vid nuvarande värdering", heter det i analysen.

Samtidigt lyfter Nordea att PPI har åtnjutit en "betydande omvärdering" sedan börsnoteringen i april 2024.

PPI, som noterades till 14:50 norska kronor per aktie, har lyft kraftigt på Oslobörsen sedan sin första handelsdag och avslutade måndagen på 18:63 norska kronor.

Sedan PPI:s rapport för det andra kvratalet har räntorna fallit med mer än 30 punkter, vilket får Nordea att höja sina uppskattningar för vinsten per aktie för 2025-2026 med 5 procent för PPI.

"Detta ger en räntebetalningsgrad (ICR) på 2,3-2,4x för samma period. Därför höjer vi vår riktkurs till 23 norska kronor (20) per aktie", heter det.

PPI-aktien handlas för närvarande till ett pris i förhållande till substansvärde (P/NAV) på 0,72x och till ett implicerat P/NAV för 2024 på 0,85x (utan beaktning av värdeförändringar) jämfört ett P/NAV-snitt för svenska jämförbara fastighetsbolag på 1,0x, enligt Nordea.

SBB:s grundare och tidigare vd Ilija Batljan är vd för PPI, en roll han haft sedan börsnoteringen i april.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.