Laddar annons
Nyhet
9 Oct, 2024

SBB: HAR OMVANDLAT TRS-DERIVAT TILL AKTIER I HEBA

Uppdaterad:
9 Oct, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Fastighetsbolaget SBB har återigen seglat upp som ägare i sektorkollegan Heba, enligt ägardatatjänsten Holdings senaste månadsuppdatering för september. Totalt rör det sig om drygt 1 miljon aktier, motsvarande 0,6 procent av kapitalet i Heba, till ett värde om runt 37 miljoner kronor. Det rör sig dock inte om något regelrätt köp utan av en avvecklad TRS, eller Total Return Swap.

"I arbetet med att förenkla och avveckla tidigare strukturer har vi avvecklat en TRS och flyttat aktierna till vårt bolag. Detta var den sista TRS som SBB haft", skriver SBB i ett mejl till Nyhetsbyrån Direkt.

SBB har historiskt ägt aktier i Heba både direkt, via Industricentralen samt via så kallade TRS:er (Total Return Swaps).

Den största delen av Heba-aktierna såldes dock i juli i fjol då SBB avyttrade dotterbolaget SBB Industricentralen Holding genom vilka SBB ägde sina aktier i Heba.

Industricentralen är för närvarande största ägare i Heba med 15,5 procent av kapitalet och 8,3 procent av rösterna.

"Det är rent finansiella placeringar. Vi har en överlikviditet med 16 miljarder kronor, och då har vi valt att investera i bolag som vi känner väl", sade SBB:s dåvarande vd Ilija Batljan till Nyhetsbyrån Direkt i mars 2021 efter att det blivit känt att bolaget köpt en post motsvarande 5 procent av kapitalet i Entra och 20,6 procent i Heba.

Aktierna i Entra såldes senare till Castellum.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.