Nyhet
2 Feb, 2024

SBB: MÖJLIG PPI NOTERING PÅVERKAR INTE PLAN FÖR SVEAFASTIGHETER

Uppdaterad:
2 Feb, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Fastighetsbolaget SBB:s intressebolag Public Property Invest, PPI, möjliga börsintroduktion och notering på Oslobörsen påverkar inte SBB:s planer för Sveafastigheter. Det uppger SBB:s IR-chef Helena Lindahl för Nyhetsbyrån Direkt.

"De två processerna är skilda och verksamheterna faller inom olika affärsområden i SBB", uppger Helena Lindahl på fredagsmorgonen.

Vad som kommer att ske med Sveafastigheter kommer SBB att kommunicera till marknaden "i sinom tid".

Den 18 december ifjol meddelade SBB att bolaget samlat bostadsbestånd och bostadsutveckling om 29 miljarder i dotterbolaget Sveafastigheter, för att exekvera planen för ägarspridning av Sveafastigheter under 2024.

På frågan om hur SBB ser på risken att PPI-portföljen noteras till en kraftig substansrabatt, givet hur både SBB och avknoppningen Neobo handlas på Stockholmsbörsen svarar Helena Lindahl:

"Processen med att utvärdera en notering pågår, vi får avvakta det arbetet."



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.