Laddar annons
Nyhet
22 May, 2024

SOLTECH: DELAR BILD GIGASUNS BÖRSVÄRDE INTE SPEGLAR RIKTIGT VÄRDE

Uppdaterad:
22 May, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Soltechs intressebolag Gigasun, som Soltech äger till drygt 30 procent, har inlett en strategisk översyn då de anser att nuvarande börsvärde inte återspeglar bolagets riktiga värde. Bilden delas av Soltech uppger vd Patrik Hahne som samtidigt bekräftar att bolaget har inlett en strategisk översyn av sitt ägande i Gigasun.

"Vi har tidigare kommunicerat att vi inlett en strategisk översyn av vårt ägande i Gigasun. Huruvida det leder till en eventuell försäljning av vår ägarandel kvarstår att se efter utvärderingen", skriver Patrik Hahne i ett mejl till Nyhetsbyrån Direkt.

I Soltechs årsredovisning framgick det att periodens resultat efter skatt uppgick till -166 miljoner kronor (-224,2). Resultatet påverkades av ej kassaflödespåverkande effekter av nedskrivningar och resultat från andelar i intresseföretaget Gigasun med -156 miljoner kronor (-114).

Soltech vill inte kommentera vad de hoppas få vid en eventuell försäljning av sina Gigasun-aktier, som på marknaden värderas till knappt 60 miljoner kronor under onsdagen.

Han vill inte heller svara på om Soltech kan tänka sig att sälja aktierna till marknadspris, runt 3:40 kronor vid klockan 15.50 på onsdagen.

Soltech har inte heller satt någon tidsram kring en eventuell försäljning av sitt innehav i Gigasun.

Gigasuns vd Max Metelius uppgav för Nyhetsbyrån Direkt att inte heller Gigasun satt någon tidsram för sin strategiska översyn men att bolaget har en obligation på 70 miljoner kronor som förfaller i november och som bolaget i dag inte har kapital för att hantera.

Enligt årsredovisningen har Soltech även en fordran på Gigasun som uppgår till 23,4 miljoner kronor.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.