Nyhet
4 Jan, 2024

SYNCRO GROUP: BESLUTAT OM FÖRETRÄDESEMISSION 59 MLN KR

Uppdaterad:
4 Jan, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Syncro Group har beslutat om en företrädesemission av units om cirka 59 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Företrädesemissionen omfattas till cirka 43 procent av teckningsförbindelser och garantiåtaganden. Bolaget har även handlat upp ett kortsiktigt brygglån från Formue Nord Fokus om 8 miljoner kronor samt ingått ett konvertibellån om 8 milljoer kronor.

Teckningskursen i emissionen motsvarar 0:06 kronor per aktie. Aktien stängde på 0:072 på onsdagen.

Syncro har under hösten 2023 bedömt att bolagets AI-baserade influencer marketing-plattform Collabs är väl utvecklad och redo att skala upp.

"Bolaget är i pågående diskussioner med flera parter som med hög sannolikhet kommer driva in stora volymer till bolagets plattform under 2024. Styrelsen bedömer att den föreslagna företrädesemission kommer att bidra med tillräckligt med kapital för att agera på den strategiska planen och nå lönsamhet", heter det.TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.