Laddar annons
Nyhet
22 Oct, 2024

CINT: ÖKADE RISKER PÅ KORT SIKT ENLIGT ANALYSER

Uppdaterad:
22 Oct, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Cint har omgärdats av en del negativa nyheter de senaste månaderna och dessa händelser, både externa och interna, ökar de kortsiktiga riskerna.

Det skriver ABG i en analys där rekommendationen för Cint sänks till behåll, från köp, något som Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på tisdagen.

ABG hänvisar bland annat till vinstvarningar från Cints sektorkollegor Yougov och Ipsos samt beskedet att Cints vd Giles Parlmer fick gå på dagen och ersattes av styrelseordföranden tillika storägaren Patrick Comer.

ABG lyfter vidare fram att kassaflödet är viktigare för aktien än resultatet just nu.

"Cint har inte kunnat generera positivt fritt kassaflöde mellan 2018-23, vilket inte är hållbart och skulle kunna sluta med en nyemission med nuvarande skuldsättning. Å andra sidan skulle normaliserad kassagenerering 2025 ge betydande värdeökning", skriver ABG som förutom ovan nämnda rekommendationssänkningen även justerar ned riktkursen för Cint från 16 till 12 kronor.

Även SEB sänker sin riktkurs för Cint betydligt, från 17 till 13 kronor.

"Cints aktiekurs är nära rekordlåga nivåer, vilket sannolikt speglar en brist på investerarnas tro på en vändning i tillväxten och ett betydande kassaflöde", skriver SEB i en kommentar.

SEB behåller dock sin köprekommendation för aktien och hänvisar bland annat till att delar av verksamheten presterat bra.

"Med en positiv vinsttillväxttrend, lägre engångskostnader för att stödja kassaflödet och en aktiekurs nära rekordlåga nivåer ser risk/avkastning ganska bra ut för oss", skriver SEB.

Cint föll drygt 2 procent till 9:55 kronor när handeln drog i gång på tisdagen.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.