Nyhet
2 Jul, 2024

TRIANON: KÖPER 500 LÄGENHETER FRÖ 610 MLN KR, SÄLJER STJERNPLAN

Uppdaterad:
2 Jul, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Fastighetsbolaget Trianon säljer samtliga aktier i Stjernplan samt tecknar avtal med Stjernplan Förvaltning om förvärv av 500 lägenheter i Ystad och Skurup. Det överenskomna fastighetsvärdet efter avdrag för latent skatt uppgår till 610 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Trianon har sedan tidigare åtagit sig att dela ut samtliga aktier i Stjernplan till Trianons aktieägare under förutsättning att bolagets aktie börsnoteras – men väljer alltså nu att sälja aktierna istället.

"Eftersom börsnotering inte ägt rum, säljer i dag Trianon samtliga aktier till en av de nuvarande aktieägarna i Stjernplan. Köpeskillingen uppgår till 43,5 miljoner kronor", skriver Trianon.

Samtidigt köper fastighetsbolaget bostadsfastigheter med 500 lägenheter för 610 miljoner kronor, där cirka 10 procent av lägenheterna är nyproducerade.

Hyresvärdet uppgår till cirka 50 miljoner kronor och tillträde beräknas ske under juli månad.

I samband med tillträdet kommer samtliga Trianons fordringar på Stjernplan att regleras och transaktionerna har enligt bolaget "en begränsad likviditetseffekt för Trianon".

"Att kunna förvärva bostadsfastigheter för 15.250 kronor per kvadratmeter i tillväxtkommuner som Ystad och Skurup med goda kommunikationer, dessutom med möjligheter till värdeskapande investeringar, kommer både kort- och långsiktigt att vara en lönsam affär", kommenterar Trianons vd Olof Andersson i pressmeddelandet.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.