Nyhet
15 Jul, 2024

UNIBAP: PREL SIFFROR 2 KV – AVSER GENOMFÖRA EMISSION 30 MLN KR

Uppdaterad:
15 Jul, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Unibap, verksamt inom AI och robotik, utfärdar en handelsuppdatering för andra kvartalet i samband med att bolaget avser göra en riktad emission av aktier om cirka 30 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Unibaps nettoomsättning för det andra kvartalet uppgick till 24,7 miljoner kronor (att jämföras med 9,7 miljoner kronor för andra kvartalet 2023), vilket motsvarar en ökning med 154 procent jämfört med samma period förra året.

Aktiverat arbete för egen räkning uppgick till 6,2 miljoner kronor (8,5) och Unibaps rörelseintäkter uppgick till 33,4 miljoner kronor (20,8).

Rörelseresultat för Unibap uppgick till 2,6 miljoner kronor (-5,8) "vilket påverkades negativt av ökade avskrivningar av immateriella anläggningstillgångar hänförligt till att produktutvecklingsfaser för iX5 och iX10 har slutförts", enligt Unibap.

De preliminära siffrorna släpps då Unibaps styrelse är i slutfasen av förhandlingar med ett av Neqst kontrollerat investeringsbolag avseende en riktad nyemission av aktier om cirka 30 miljoner kronor till Neqst.

Fullständiga resultat för rapporten kommer att tillkännages den 23 augusti 2024.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.