Nyhet
5 Sep, 2024

OODASH GROUP: FLERA FÖRDELAR MED ATT ÄGA AKTIERNA PRIVAT - VD

Uppdaterad:
5 Sep, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Oodash, verksamt inom decentraliserade AI-lösningar, aviserade i förra veckan en kvittningsemission samt en riktad emission som ska tillföra bolaget cirka 60 miljoner kronor.

Emissionerna väckte stor uppmärksamhet eftersom teckningskursen i båda fallen var satt till 162 kronor, att jämföra med de cirka 5-6 kronor som aktien före nyheten handlades till på First North.

Aktien steg mycket kraftigt efter emissionsnyheten för att sedan backa tillbaka en del de senaste dagarna. Fortfarande handlas dock aktien 470 procent högre än för en vecka sedan.

Oodash skickade i tisdags kväll ut ett pressmeddelande där det berättades att en rad styrelseledamöter och ledande befattningshavare köpt aktier i bolaget för tillsammans cirka 1,1 miljoner kronor den senaste veckan.

Bolagets vd och storägare Arli Mujkic uppgav också att hans och hans närståendes bolag M2BIT, där Oodash-ägandet varit samlat, valt att dela upp ägandet till individuellt ägande. Efter den affären äger Arli Mujkic och hans fru Halida Mujkic 15,8 procent vardera, därutöver äger Sanin Mujkic 8,9 procent och Nikola Pongrac 1,7 procent.

Arli Mujkic har på Nyhetsbyrån Direkts förfrågningar om en kommentar hänvisat till hög arbetsbelastning. Han har dock svarat skriftligt på några frågor.

Har du eller dina närstående sålt några Oodash-aktier sedan i förra veckan?

"Jag och de andra delägarna i M2BIT har inte sålt några aktier under hela tiden vi har varit listade, och har därmed inte sålt några aktier sedan förra veckan heller. Vi är långsiktiga och planerar inte att sälja några aktier i närtid", skriver Arli Mujkic.

Vet du om de som tecknar aktier genom kvittningsemissionen har sålt några aktier senaste veckan, eller tänker sälja?

"Aktierna från kvittningsemissionen har inte registrerats och har därmed ännu inte tilldelats ägarna. De blivande ägarna som är en del av kvittningsemissionen har meddelat oss att de tror på bolaget och är långsiktiga ägare."

Flytten av ditt och närståendes ägande från M2BIT till att i stället äga var för sig, varför gör ni så?

"Samtliga delägare såg flera fördelar med att äga aktierna privat. För mig och min fru blir det enklare då vi är bosatta i Tyskland. Jag och min fru kommer tillsammans att äga under 30 procent efter att emissionerna som bolaget offentliggjorde den 30 augusti har registrerats, vilket möjliggör att vi då kan förvärva aktier utan att budplikt uppstår."

I vilken form kommer du/närstående att äga aktierna framöver, är det via kapitalförsäkringar eller annat?

"Vi kommer att äga aktierna på ett vanligt privat värdepapperskonto. Det är viktigt för oss att kunna fortsätta vara aktiva ägare som har möjligheten att kunna rösta på bolagsstämmor", skriver Arli Mujkic.

Oodash-aktien har sjunkit i handeln på First North de senaste två dagarna. Omkring klockan 15.15 på torsdagen var aktien ned cirka 23 procent till 35:10 kronor.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.