Laddar annons
Press
18 Oct, 2024

Zoomability Int AB: Ny distributör i Schweiz och Lichtenstein - med möjlighet att också sälja i Tyskland

Uppdaterad:
18 Oct, 2024

Zoomability har nu skrivit ett avtal med en ny distributör i Schweiz, NICON-TEC GmbH, som ägs och drivs av Patrick Mayer. Avtalet innebär också att han får rätt att sälja i Lichtenstein, och på icke exklusiv basis i Tyskland.

Patrick har varit Zoomägare sedan 2021, och är en av våra starkaste förespråkare av Zoomen, då möjligheten att ta sig ut i naturen förändrat hans liv drastiskt till det bättre. Hans företag säljer idag redan en del enklare högkvalitativa handikapprodukter för ökad mobilitet, som han själv tagit fram.

Vi har inga exakta siffror för elrullstolsmarknaden i Schweiz, men med 8,8 miljoner invånare är marknaden minst lika stor som i jämförbara länder i Europa, vilket skulle betyda ca 240 miljoner kronor per år. Vi räknar med att ta en del av den marknaden, men också få den att växa genom att vi erbjuder en helt ny möjlighet för rullstolsburna.

Tyvärr har vår tidigare distributör inte lyckats att marknadsföra och sälja Zoom Uphill i den utsträckning vi önskat. Men trots det har vi ett antal Zoomar sålda där.

Patric Mayer har på eget initiativ sett till så att vissa lagkrav ändrats, vilket medför att Zoomen kan säljas som vilken annan elrullstol som helst, när  ändringarna träder i kraft sommaren 2025. Han har också presenterat en omfattande affärsplan för att verkligen kunna lansera Zoom Uphill på den mycket intressanta schweiziska marknaden.

Med sin egen erfarenhet av de möjligheter Zoomen ger användaren, och sitt kunnande inom marknadsföring och teknik, är vi övertygade om att funnit en stark distributör.

Vi genomför nu en fullständig översyn av alla våra distributörer, och ser vi det nödvändigt kommer vissa bytas ut. Det, och med ett ökat stöd till alla distributörer, räknar vi med ska bidra till en kraftig ökningen av försäljningen under 2025.

Ökat fokus kommer också läggas på de länder vi redan prioriterar såsom Italien, Norge och USA, förutom Sverige givetvis.

Med vårt JV i Kina kommer vi därutöver att ha möjlighet att öka produktionen väsentligt utan att det kommer belasta vår ekonomi. På så vis kan vi utveckla organisationen och fokusera starkt på marknadsföringen.

Som tidigare meddelats är vårt JV en "game changer", som ger Zoomability möjlighet att starta en tillväxtresa med våra idag mycket begränsade resurser.

För mer information kontakta
Pehr-Johan Fager
pj@zoomability.com
0709-203961

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.