Zoomability

Zoomability

ZOOM

Översikt

Zoomability utvecklar, producerar och säljer eldrivna fyrhjulningar som med hjälp av deras patenterade teknologi kan ta sig fram i alla former av terräng. Idag består sortimentet av den egenutvecklade elrullstolen Zoom Uphill® som primärt är anpassad för de personer med funktionsnedsättning i de nedre extremiteterna.

Zoomability aktie

Kalender & Rapporter

21 Aug, 2024Delårsrapport 2024-Q2
21 Nov, 2024Delårsrapport 2024-Q3
20 Feb, 2025Årsrapport 2024

Största ägare

Ägare Kapital Röster
Ted Tigerschiöld15.6 % 15.6 %
Avanza Pension4.4 % 4.4 %
Nordnet Pensionsförsäkring2.9 % 2.9 %
Arebe Group AB2 % 2 %
Pehr-Johan Fager1.8 % 1.8 %
Jörgen Elmér Karlsson1.6 % 1.6 %
Per Markus Dyrvold1.4 % 1.4 %
Lucas Bronsman0.8 % 0.8 %
Jonas Wetterbro0.8 % 0.8 %
Alexander Claesson0.8 % 0.8 %
Lista
Spotlight
Sektor
Biltillverkare
VD
Pehr-Johan Fager
Ordförande
Karl Axel Sundkvist
Noteringsdatum
5 August, 2019

Insiderhandel Zoomability

0 - 0 av 0

Om Zoomability

Företaget säljer den egenutvecklade elrullstolen Zoom Uphill® som tack vare sin patenterade teknologi kan ta sig fram i tuff terräng, sand och snö. Företagets riktar sig främst till individer med funktionsnedsättningar eller sjukdomar som begränsar deras rörlighet i vardagen. Idag har företaget avtal med lokala distributörer i en mängd olika länder såsom USA, Kanada och Nya Zeeland. Försäljningen sker huvudsakligen i USA och Europa, men även i Australien.

Företaget grundades 2011 och är sedan 2019 noterat på Spotlight Stock Market. Huvudkontoret ligger i Västerås.

Varför ska man investera i Zoomability?

  • Flera konkurrensfördelar
  • Verksamma på en stor och växande marknad
  • Unik lösning som bidrar till ett bättre liv för funktionsnedsatta 
rullstolsföretag aktie

Zoomability marknad

Marknaden som Zoomability är verksamma inom är under kraftig tillväxt. Enligt analyshuset Dimension Market Research estimerades den globala rullstolsmarknaden vara värd drygt 10 MdUSD 2032, vilket motsvarar tillväxt om ca 8% per år. Tillväxten drivs av en åldrande befolkning som i en högre grad är i behov av mobilitetsanpassade färdmedel såsom rullstolar. Det ska också tilläggas att en högre disponibel inkomst hos befolkningen teknologiska framsteg bidrar positivt till tillväxten. 

Enligt P&S intelligence estimerades marknaden för eldrivna fyrhjulningar uppgå till 0,7 MdUSD 2021. Denna marknad estimeras växa med ca. 21% fram tills 2030 vilket innebär att marknaden då skulle vara värd drygt 3,8 MdUSD. Denna tillväxt drivs av bland annat innovation men också av den generella trenden kring elektrifiering av transportmedel. 

Zoomabilitys konkurrenssituation och konkurrensfördelar

Företagets konkurrenter är de bolag som säljer elrullstolar anpassade för terrängkörning och en aktiv livsstil. Flera av dessa bolags elrullstolar är dock sämre både när det gäller användarvänlighet och framkomlighet. Det ska också tilläggas att flera konkurrenter använder sig av så kallade larvfötter för framdrivning, vilket markant minskar användbarheten då maxhastigheten inte blir högre än en vanlig gångfart (5-7 km/tim).

Zoomabilitys produkt Zoom Uphill® å andra sidan har en maxhastighet på 20 km/tim och är därmed bättre anpassad som rekreationsfordon och möjliggör ett mer flexibelt användande. Det ska också tilläggas att Zoom Uphills vikt är betydligt lägre än genomsnittsvikten för konkurrerande eldrivna rullstolar, vilket bland annat gör den lättare att frakta.

Nedan hittar du en konkurrensöversikt över företagets mest distinkta konkurrenter samt hur Zoomens specifikationer kan skilja sig från dessa. Tabellen ger dock inte en heltäckande bild av samtliga specifikationer som kan vara av intresse vid köp av en rullstol.

Konkurrensöversikt

zoom konkurrenssituation
Källa: Zoomabilitys memorandum från företrädesemissionen med teckningsperiod 30 okt - 13 nov 2023

Zoomability aktie

Zoomabilitys aktie handlas sedan 2019 på Spotlight Stock Market under kortnamnet $ZOOM. Nedan kan du se företagets historiska kursutveckling för olika perioder. 

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Zoomability nyheter

Se till att vara välinformerad om de senaste nyheterna om Zoomability. På TradeVenue kan du hitta de senaste pressmeddelandena om Zoomability, analytiska kommentarer och andra viktiga uppdateringar. 

Vanliga frågor om Zoomability

På vilken börs är Zoomability listad?
Vilken målgrupp är företagets primära?
Var kan man lära sig mer om Zoomability?

Zoomability forum

I nedanstående kommentarsfält kan du dela dina åsikter, ställa frågor och ta del av andras perspektiv för att fördjupa din förståelse om bolaget och dess potential.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.